Blog

 1. Hy-Slide | Hy-land

  Hy-Slide | Hy-land

  Each Hy-land Project comes with a Hy-Slide™ in a green polyethylene or steel version. Both slides are designed for use in public areas such as restaurants, hotels, day care centres, sport clubs, camp sites and guarantee safe playtime because of their EN 1176 certification. The Hy-Slides™ have a smooth sliding surface, high rails to ensure an easy and safe entry, and they have a flattened bottom to help children to land safely on their feet.

  Read more »
 2. Speeltoestellen & Speelhuisjes

  Speeltoestellen & Speelhuisjes
  Met jouw eigen Jungle Gym monteer je een speeltoestel waar jouw kind jarenlang plezier aan zal beleven. Je kunt eindeloos variëren en combineren met onze torens, modules en accessoires. Er is een geschikte toren voor elke smaak, beschikbare ruimte en budget. Uitbreiden in een later stadium is altijd mogelijk waardoor jouw speeltoestel kan meegroeien met je kind. Er komen leuke extraatjes bij zoals een Jungle Gym vlaggetje en Jungling kaarten. Ook veel torens hebben accessoires met bijvoorbeeld stuurwiel, talking tube, klimtouw, picnic set, speeltelefoon of een telescoop.
  Read more »
 3. Inspectie en onderhoud

  Inspectie en onderhoud
  Voor de veiligheid van de kinderen moet het toestel na opbouw en voor gebruik natuurlijk goed geïnspecteerd worden. Tijdens het gebruiksseizoen is het noodzakelijk 2 maal per maand zorgvuldig alle onderstaande veiligheidsinspectie onderdelen te doorlopen. Indien de onderhoudscontroles niet regelmatig worden uitgevoerd, dan kan het speeltoestel omvallen of anderszins gevaar opleveren.
  Read more »
 4. Welk speeltoestel kies ik voor mijn kleine tuin?

  Welk speeltoestel kies ik voor mijn kleine tuin?
  Er wordt ons regelmatig gevraagd welke Jungle Gym speeltoestellen het beste zijn voor een kleine tuin. We zullen de mogelijkheden bekijken van speeltoestellen en de bijpassende modules voor de kleinere tuin.
  Read more »
 5. Algemene veiligheidsinstructies

  Algemene veiligheidsinstructies

  Jungle Gym kits zijn samengesteld uit onder andere speciaal ontwikkeld bevestigingsmateriaal. Bij de ontwikkeling is aan het veiligheidsaspect veel aandacht besteed. Het metalen bevestigingsmateriaal heeft geen scherpe hoeken of uitstekende delen en is beschermd tegen weersinvloeden. De gebruikte materialen in de kits van Jungle Gym voldoen, bij een juiste toepassing en montage, aan de eisen en voorschriften inzake veiligheid en kwaliteit omschreven in de Europese richtlijn voor Speelgoed (EN 71-1,-2,-3, -8 & -9) voor privé-gebruik. Wijk daarom niet af van de handleiding en breng geen veranderingen aan in het ontwerp.

  Waarschuwingen. Uitsluitend voor huishoudelijk gebruik. Alleen geschikt voor buitengebruik. Het maximale gewicht per gebruiker is 50 Kg. Niet geschikt voor kinderen jonger dan 3 jaar. Geschikt voor kinderen van drie tot tien jaar oud.

  Read more »
 6. Buitenspelen is ontzettend belangrijk voor jouw gezondheid

  Buitenspelen is ontzettend belangrijk voor jouw gezondheid

  Jullie hebben eerder kunnen lezen wat goede ‘redenen‘ zijn voor een speeltoestel in jouw tuin. Recent onderzoek ziet de cijfers steeds meer achteruitgaan. Er wordt minder tijd vrij gemaakt voor buitenspelen. Op school leren kinderen veel en na schooltijd worden ze naar allerlei clubs gebracht, terwijl kinderen zich juist ontwikkelen door zelf te spelen. Recente onderzoeken geven, naast de aspecten die wij al eerder hebben beschreven, weer nieuwe interessante feiten.

  “Tijdens het buitenspelen leren kinderen communiceren met leeftijdgenootjes en onderlinge problemen op te lossen.”

  Read more »
 7. Modules

  Modules

  Met de modules van Jungle Gym kunt u makkelijk en snel uw speeltoestel uitbreiden. U kunt bijvoorbeeld een schommel aan het toestel bouwen. En voor nog meer klauterplezier bouwt u een klimwand aan één van de torens.

  Read more »
 8. 12 redenen waarom Jungle Gym niet mag ontbreken in de achtertuin

  12 redenen waarom Jungle Gym niet mag ontbreken in de achtertuin

  Herinner jij het je nog? Speeltoestellen, schommels, glijbanen.. Ze hebben een magnetische werking op kinderen. Je ziet baby´s schaterlachend heen en weer schommelen, peuters willen keer op keer weer van de glijbaan en de oudere kids bedenken een wedstrijd wie het snelst aan de overkant van het speeltoestel is.


  Twijfel je nog over de aanschaf van een speeltoestel of een houten schommelset? Wij geven jou 12 redenen waarom een speeltoestel niet mag ontbreken in de tuin.

  Read more »
 9. Onderhoud je Jungle Gym door wat liefde te geven: 8 tips

  Onderhoud je Jungle Gym door wat liefde te geven: 8 tips

  De titel zegt het al, geef je Jungle Gym wat liefde. Heb je zelf geen idee waar je moet beginnen? De speeltoestellen zijn erg goed te onderhouden en in deze blog vertellen wij de 8 beste tips om te zorgen voor jouw Jungle Gym, zodat je kinderen langdurig veel plezier van zullen hebben!.

  Read more »
 10. Ontwerp je eigen speeltoestel!

  Ontwerp je eigen speeltoestel!
  De uitgebreide collectie Jungle Gym speeltoestellen bestaat uit 22 verschillende speeltorens in combinatie met één, twee óf drie van de 12 Modules. Met behulp van de zelf ontwerpen categorie kun je eenvoudig uitproberen, passen en meten welke opstelling het beste bij jullie en jullie tuin past. Aan welke kant van de speeltoren een Module geplaatst kan worden, hangt af van de verschillende speelelementen en de veilige speelruimte die daar omheen moet worden vrijgehouden. De meeste Modules kunnen aan alle torens geplaatst worden. In deze blog leggen we uit hoe je je eigen speeltoestel kunt samenstellen, aan welke kant van de speeltoren een module geplaatst kan worden, en waar nog meer op te letten.
  Read more »
Page
Jungle Gym Speeltoestellen • Copyright © 2005 - 2018 Jungle Gym B.V. All rights reserved.