Veelgestelde Vragen

Algemeen

Wie is Jungle Gym B.V.?

Jungle Gym is Europa’s toonaangevende ontwerper op het gebied van houten speeltoestellen en verkoopt deze in meer dan dertig landen. Al sinds 1988 ontwerpt en fabriceert Jungle Gym producten die inmiddels bekend staan om hun veiligheid, duurzaamheid en met oog voor detail. In 1999 verkreeg Jungle Gym patent op de unieke schommelbeugels die het mogelijk maken om extra stevige en veilige, maar toch betaalbare schommels aan te bieden. Innovatie is de drijfveer van het bedrijf en dit is terug te zien in alle producten. Elk jaar introduceert Jungle Gym een aantal nieuwe speeltoestellen en componenten, en wordt het hele assortiment aangepast aan de nieuwste veiligheidsrichtlijnen, trends, technieken en materialen. In 2005 introduceerden de makers van Jungle Gym het merk Hy-land dat houten speeltoestellen maakt welke gecertificeerd zijn voor openbaar gebruik. Jaren van ervaring en expertise komen samen in Jungle Gym’s collectie van speeltoestellen, speelhuisjes, schommels, glijbanen, speelparadijzen en aanbouw modules. Al deze producten zijn van hoge kwaliteit. Met een beetje verbeelding combineer je al jouw favoriete producten om je eigen perfecte speeltoestel te creëren, afgestemd op de beschikbare ruimte en het budget. Alle producten zijn ontwikkeld, getest en gecertificeerd op basis van de nieuwste Europese veiligheidsrichtlijnen.

Wat betekent “Jungle Gym”?

“Jungle Gym” is een Engels woord voor speeltoestel: een toestel waar kinderen op kunnen klimmen en spelen.

Waar kan ik een opgebouwde Jungle Gym bekijken voordat ik besluit er één te kopen?

Er zijn verschillende verkooppunten die één of meer Jungle Gym toestellen opgebouwd hebben staan in een showroom of buiten. Gebruik de store locator om telefoonnummers van verkooppunten bij jou in de buurt te vinden en vraag hen welke producten zij op dit moment tentoonstellen.

Verschillen de prijzen van Jungle Gym producten per verkooppunt?

Ja, de prijs is afhankelijk van meerdere factoren. Onder andere het soort hout en het wel of niet inbegrepen zijn van services zoals het op maat zagen van het hout en de verzendkosten hebben invloed op de prijs. Alle Jungle Gym producten die worden gebouwd met hout dat voldoet aan de gegeven afmetingen zullen resulteren in gelijkwaardig veilige, gecertificeerde en stevige speeltoestellen. Hout met een hogere classificatie heeft als voordeel dat het uiteindelijke speeltoestel er extra aantrekkelijk en robuust uitziet en een hogere duurzaamheid kent. De prijzen op deze website zijn inclusief hout en BTW.

Product

Welke onderdelen en accessoires zijn inbegrepen?

Alles wat je nodig hebt om een speeltoestel te bouwen, zoals gereedschap, hardware, beugels en accessoires, is inbegrepen. Om de specifieke samenstelling van een speeltoestel te zien, klik je op de knop “productspecificaties” bij het speeltoestel van jouw keuze.

Kunnen kleine scheurtjes in het hout de structurele integriteit van mijn speeltoestel beïnvloeden?

Hout is een natuurlijk product en alle hout heeft zijn eigen karakteristieken, dus natuurlijke kleurvariaties, knoesten, schimmels, scheurtjes, checks en andere kleine defecten zullen geen effect hebben op de kwaliteit van de houten onderdelen van het speeltoestel. Een “check” is een lange scheur die na verloop van tijd verschijnt wanneer het buitenste deel van het hout rond het kernhout krimpt. Checking is typisch geen structureel probleem en gebeurt gewoonlijk alleen aan één of twee kanten van de balk. Echter, als de checks te groot worden, moet het aangedane gedeelte worden vervangen.

Mag ik de houten delen verven of beitsen?

Om duurzaamheids redenen is het niet nodig het hout te verven of beitsen. Gezaagde oppervlaktes en uiteinden van zacht hout moeten echter wel worden behandeld met een houtconserveringsmiddel voor buiten, ook wanneer het hout al is geïmpregneerd. Let hierbij extra op de onderdelen die in contact staan met de grond. Wanneer je het speeltoestel om esthetische redenen wil verven, raden wij aan een waterafstotende beits te gebruiken die speciaal geschikt is voor geïmpregneerd hout.

Veiligheid

Hoe belangrijk is veiligheid bij Jungle Gym speeltoestellen?

Bij Jungle Gym doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat de aangeboden producten veilig zijn. Om dit te verzekeren, zijn onafhankelijke testlaboratoria in verschillende landen voortdurend bezig alle Jungle Gym onderdelen, productieprocessen en productiefaciliteiten te monitoren. Voor onze componenten de schappen bereiken, ondergaan zij strikte veiligheidstesten tijdens het ontwerp- en fabricageproces. Verschillende typen componenten, en zelfs verschillende onderdelen van één component, moeten voldoen aan bepaalde specificaties die worden genoemd in EN 71, voor zij kunnen worden beschouwd als veilig voor kinderen. Volgens de declaratie van conformiteit zijn al onze speeltoestellen goed ontworpen, niet giftig, stevig, uitgerust met extra onderdelen zoals veiligheidsscharnieren om het risico op vingerbeknelling te reduceren, metalen trapsporten met antislip-laag enzovoorts. Op voorwaarde dat onze speeltoestellen worden gemonteerd en gebruikt zoals beschreven in de handleiding, voldoen deze aan de EN 71-1,2,3,8 & 9. Het is daarom belangrijk dat er niet van de originele plannen en ontwerpen wordt afgeweken. Hoewel alles in het werk wordt gesteld om ervoor te zorgen dat kinderen veilig zijn op onze producten, is toezicht van een volwassene te allen tijde vereist.

Mag ik een Jungle Gym speeltoestel in een commerciële setting zoals een dagopvang of restaurant plaatsen?

Jungle Gym speeltoestellen zijn alleen geschikt voor privé gebruik, in een eigen achtertuin. Gebruik in een openbare setting is een misbruik van het product en kan resulteren in vroegtijdige slijtage en als gevolg daarvan ernstige verwondingen. Neem dan een kijkje op hy-land.eu. Hy-land speeltoestellen zijn ontworpen voor exploitatie in commerciële gebieden (bijvoorbeeld recreatie, horeca, onderwijs, sport).

Waarom zijn Jungle Gym speeltoestellen uitgerust met trapsporten in plaats van treden?

Treden lijken makkelijker, maar het blijkt dat jonge kinderen geneigd zijn zonder handen te klimmen waardoor zij uit balans kunnen raken. Met de antislip trapsporten van Jungle Gym zullen zij automatisch de laddersport erboven vastpakken en hierdoor veiliger klimmen met behulp van handen én voeten.

Hoeveel kinderen kunnen er tegelijkertijd op één speeltoestel klimmen?

Dit hangt af van de grootte van het speeltoestel. Wanneer je op deze website bij het product naar keuze op de knop “eigenschappen” klikt, zal je een indicatie hiervan vinden.

Installatie

Wat voor ondergrond is nodig voor het plaatsen van een Jungle Gym speeltoestel?

Voor de actuele eisen kijk je in de Algemene Veiligheidsinstructies onder “Veilige speelomgeving”. Klik hier.

Wat zijn de eisen voor de speelomgeving rondom de Jungle Gym?

Voor de actuele eisen kijk je in de Algemene Veiligheidsinstructies onder “Veilige speelomgeving”. Klik hier.

Is een bouwvergunning nodig?

Vraag dit na bij de lokale autoriteiten, want dit verschilt per land en regio.

Levering en Montage

Is het moeilijk om een Jungle Gym speeltoestel te monteren?

Nee, dit is niet moeilijk. Met de geïllustreerde stap voor stap instructies en inbegrepen beugels en gereedschap is het een eenvoudige klus. Alles is ontworpen om de montage zo gemakkelijk mogelijk te maken en wij raden aan dit te doen met twee volwassenen.

Hoe lang duurt de montage van een Jungle Gym speeltoestel?

Dit verschilt per product. Wanneer je op deze website bij het product naar keuze op de knop “eigenschappen” klikt, zal je een indicatie hiervan vinden.

Wat voor gereedschap heb ik nodig om een Jungle Gym speeltoestel te monteren?

Wij raden aan een hamer, boormachine, meetlint, houtzaag en potlood te gebruiken. Alles wat verder nodig is, is inbegrepen: de juiste boren, gereedschap, connectie beugels, schuurblok en hardware.

Moet ik het speeltoestel in de grond verankeren?

Ja, alle Jungle Gym speeltoestellen bevatten grondankers welke ervoor zorgen dat het speeltoestel niet verschuift of omvalt. Let erop dat de grondankers worden bevestigd zoals beschreven wordt in de handleiding.

Kan ik Jungle Gym onderdelen en accessoires combineren met andere merken (bijvoorbeeld de schommelhaken)?

Nee, Jungle Gym producten horen alleen in combinatie met elkaar te worden gebruikt. Wij kunnen de veiligheid ervan alleen garanderen wanneer onze speciaal ontwikkelde combinatie van producten wordt gebruikt.

De ruimte tussen de trapsporten lijkt te groot: kan ik een extra trapsport bestellen?

De afstand tussen de grond en de eerste trapsport is er om te voorkomen dat kinderen jonger dan drie jaar het trappetje op klimmen en de afstand tussen de trapsporten zelf voorkomt dat kinderen klem komen te zitten. Wijk niet af van de handleiding of het originele design: met deze dimensies worden de strikte regulaties van de EN 71 standaard opgevolgd.

Aan wie kan ik vragen stellen met betrekking tot de montage?

Een getraind team van medewerkers is beschikbaar om te helpen met vragen of om assistentie te verlenen. Wij zijn op werkdagen geopend, 09:00 - 17:00 (UTC +01:00). Neem contact op met onze klantenservice.

Wat voor mogelijkheden zijn er met betrekking tot de levering?

De drie opties zijn: zelf afhalen, thuisbezorgd Standaard (binnen 5 - 10 werkdagen) en thuisbezorgd Extra Snel (3 werkdagen). Meer informatie is te vinden op de pagina 'levering en montage'.

Wat voor mogelijkheden zijn er met betrekking tot de montage?

De drie opties zijn: zelf in de tuin monteren, deels laten voormonteren in het magazijn of thuis in het geheel laten monteren. Meer informatie is te vinden op de pagina 'levering en montage'.

Gebruik

De kinderen krijgen een statische lading als zij glijden, wat moet ik doen?

Dit effect treedt soms op bij een nieuwe glijbaan in combinatie met een relatief lage vochtigheid. Om dit te voorkomen maak je het glijoppervlak schoon met water en zeep. Wanneer het na een tijdje weer gebeurt, herhaal dit dan.

De schommel piept tijdens het schommelen, wat moet ik doen?

Smeer de (blauwe) klimtouw verbindingselement™ in met plantaardige olie.

De Swing (Module) beweegt een beetje tijdens het schommelen, is dit veilig?

Wanneer er wordt geschommeld zijn kleine bewegingen van het frame van de Swing Set normaal en niets om je zorgen over te maken. Let er wel op dat, zoals beschreven in de handleiding, de Swing Set verankerd en vastgemaakt aan de grond is of dat deze bevestigd is aan een betonnen fundering. Controleer de bouten, schroeven, schommelhaken en klimtouw verbindingselement op integriteit en verstrak of verplaats deze wanneer nodig.

Onderhoud

Moet ik onze Jungle Gym speeltoestel regelmatig controleren?

Ja, een checklist kan je vinden in de Algemene Veiligheidsinstructies onder “Inspectie en Onderhoud”. Een kopie kun je hier downloaden.

Wat moet ik met het speeltoestel doen aan het einde van het gebruik?

Wanneer een Jungle Gym speeltoestel buiten gebruik wordt gesteld, moeten alle onderdelen en componenten veilig worden verwijderd en weggegooid in overeenstemming met de lokale regels.

Garantie & Waarschuwingen

Zit er garantie op Jungle Gym producten en onderdelen? En voor hoe lang?

Ja, voor de garantiespecificaties klik je hier. Als je verdere vragen hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Kan ik vervangende onderdelen bestellen?

Vervangende onderdelen van Jungle Gym (zoals afwerkdoppen, handgrepen, het zandbaknet, grondankers, schommeltouwen, schommelhaken, klimtouw verbindingselement, accessoires en nog veel meer) zijn te verkrijgen via onze webshop. Staat jouw onderdeel er niet bij of heb je een vraag hierover? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij zijn op werkdagen geopend, 09:00 - 17:00 (UTC +01:00).
Jungle Gym Speeltoestellen • Copyright © 2005 - 2019 Jungle Gym B.V. All rights reserved.