Heb jij al een eigen Jungle Gym in de tuin staan of overweeg je er een aan te schaffen? Naast het oneindige plezier komt er zo veel meer kijken bij een Jungle Gym. Wij geven je tips uit eigen ervaring en delen de tricks die we van anderen hebben. Ideeën die leuk zijn om te doen, die het spelen op en rondom het speeltoestel nóg leuker maken en het onderhoud van het duurzame hout makkelijker. Watch, read and learn!

1. Organiseer een Jungle Gym (Play)Housewarming

Elk Jungle Gym pakket is voorzien van een setje vrolijke Jungling uitnodigingskaartjes. Nodig, nadat je gloednieuwe Jungle Gym speeltoestel is opgebouwd, al je vriendjes en vriendinnetjes uit voor een Jungle Gym Housewarming. Maak er een vrolijk tuinfeest van met junglelicious hapjes en zelfgemaakte limonade. OHet feestje is pas echt compleet met Jungle versiering. Hang ballonnen en slingers aan het speeltoestel en het feestje kan beginnen!

2. Houd de zandbak schoon

Alle Jungle Gym speeltoestellen zijn standaard uitgerust met een handig zandbak-afdeknet. Span deze altijd na het spelen over de zandbak. Zo kan het zand lekker doorluchten (fris + hygiënisch) en hebben de katten geen mogelijkheid om er ook gebruik van te maken. Houd het zand in een droge periode regelmatig vochtig. Zo voorkom je dat het zand wegwaait én dat de zandtaartjes meteen in elkaar zakken.

3. Babyschommel; ideaal om mee te beginnen

Heb je een speeltoestel met een schommel? Bestel er een extra babyschommel bij. Het klimmen moet nog even wachten, maar met de schommel kunnen zij perfect kennis maken met het toestel. Bouw het schommelen heel rustig op en geef je baby de tijd om eraan te wennen. Het schommelen zal rustgevend en ontspannend werken voor baby’s. De Babyswing is in onze webshop verkrijgbaar in de kleuren blauw, groen, rood en geel. Zo kunnen zelfs de kleinste meedoen aan het Jungle Gym speelplezier.

Climbing Frame Accessories Jungling Cards

Climbing Frame Accessories Wavy Star XXL Blue

4. Verkoeling bij warm weer

Hittegolf? Geen enkel probleem, ook daar heeft Jungle Gym aan gedacht! Neem de tuinslang en maak van de Wavy Star Slide van Jungle Gym een échte waterglijbaan. Door het gaatje open te maken volgens de instructies, kun je de tuinslang gemakkelijk erop aansluiten en vervolgens de kraan (zachtjes) aanzetten. Zwemspullen aan en afkoelen maar!

5. Voeg een module toe

Pronkt er al een houten speeltoren van Jungle Gym in je tuin, breid je speeltoestel uit met één (of meer) van de vele Jungle Gym modules en accessoires. Hiermee wordt het speeltoestel weer als nieuw, biedt het nieuwe uitdagingen en ruimte voor creativiteit. Met name de Swing Module is altijd zeer geliefd. Hoe oud ze ook zijn, een speeltoestel met schommel én glijbaan blijft een topper! Ben je op zoek naar iets voor een écht klim-aapje? Dan is de Climb Module de perfecte toevoeging. Of kies voor de Mini-Market. Deze module prikkelt alle verkopers, communicatie talenten en winkel wonders in spé.

6. Volg de instructies

Last but not least: Volg bij het opbouwen van je speeltoestel altijd de meegeleverde instructies! Alleen dan ben je verzekerd van een veilige speelomgeving die voldoet aan alle Europese veiligheidsvoorschriften. Eindeloos, veilig Jungle Gym speelplezier voor je kind!

Heb jij nog handige tips of leuke ideeën op en rond het speeltoestel? Laat het ons weten via mail, Facebook of Instagram.

Mocht je op zoek zijn naar een speeltoestel met de certificaties om op een openbare plaats te installeren, bezoek de website van ons andere merk Hy-land Professional Playgrounds. Ook dit merk biedt variatie in speeltoestellen, speeltoestellen met schommel en losse schommelsets. Daarnaast zijn alle projecten getest door TüV Rheinland.


Lees ook

11 Redenen voor een speeltoestel