“Welk speeltoestel voor de kleine tuin biedt Jungle Gym aan?” Een vraag die vaak aan ons wordt gesteld. We bekijken graag de mogelijkheden van onze speeltoestellen voor de kleine(re) tuin én de bijpassende modules. Zo is jullie kleine(re) tuin straks helemaal klaar voor het buitenspeelseizoen!

Speeltoestel Kleine Tuin

Wanneer is een tuin nu precies een kleine(re) tuin? Dit is lastig zeggen, meerdere factoren dragen hier aan bij. Natuurlijk zijn de afmetingen van de tuin belangrijk, maar ook factoren als de vorm van de tuin, de beplanting en ligging spelen een rol bij het bepalen of en waar een speeltoestel wordt geplaatst. Een speeltoestel past in veel gevallen wel in de tuin, maar daarbij is belangrijk dat het voorgeschreven oppervlak om de speeltoren heen toereikend is voor de veiligheid.

Een goed voorbeeld hiervan is de schommelset. De houten schommel neemt zelf weinig ruimte in (270 x 270 cm), maar zodra er wordt geschommeld neemt het benodigde speeloppervlak behoorlijk toe (730 x 270 cm). Voor dit compacte toestel is juist veel ruimte nodig mede voor de veiligheid.

We geven je een overzicht van Jungle Gym’s kleinere en meest compacte speeltoestellen met minder (speel)oppervlakte. Alle producten van Jungle Gym zijn GS gecertificeerd, hierin staat beschreven dat vanwege veiligheidsredenen elke buitenzijde van het speeltoestel een vrije ruimte van twee meter heeft. Ook is ieder speeltoestel voorzien van duizend-en-een veiligheidsfeatures, zoals sterke relingen bij alle in-en uitgangen, robuuste handgrepen met anti-slip structuur en zachte stootkussentjes.


Houten Speelhuisje

Als houten speelhuis is de Jungle Playhouse het meest compact. Met afmetingen van 150 x 150cm en een benodigde speelruimte van 260 x 250cm past deze vaak makkelijk in de klein(ere) tuin. Met de ´groei-met-me-mee´ optie plaats je het houten speelhuis later wanneer de kleintjes groter worden op een platform. De afmetingen worden dan wel groter dan die van de compactere speeltorens.

Wil je toch de speelelementen klimmen en een speelhuis combineren? Kies dan voor een toren in combinatie met de playhouse module, een degelijk design van eigen bodem.



Onze vier meest compacte speeltorens zijn de volgende:

Jungle Tower

De Jungle Tower wordt gekenmerkt door het open platform waardoor deze minder hoog is dan de andere houten speelhuisjes. De Jungle Tower is een speeltoren met glijbaan, een zandbak en ruimte voor in totaal drie kinderen. De glijbaan is verkrijgbaar in 6 verschillende kleuren. Koppel de tuinslang aan de bijgeleverde Wavy Star XL glijbaan voor ultiem buitenspeelplezier! Accessoires maken het af! Naast de schuine ladder en zandbak hebben we meer onmisbare accessoires toegevoegd.

Jungle Home

De Jungle Home heeft een van de meest opvallende houten dakjes en een spectaculair uitzicht. Met gekleurde trapsporten voor de ladder, een zandbak en een glijbaan een buitengewoon compact en duurzaam speeltoestel. Het is een uniek en tijdloos design speciaal ontworpen voor 6 kinderen.

Jungle Tower
Jungle Tower
Jungle Home
Jungle Home

Jungle Castle

De Jungle Castle is een robuuste speeltoren voorzien van een kunststof dak. Ideaal voor alle avonturen in jullie eigen achteruin. Compleet met zandbak, een glijbaan verkrijgbaar in 6 kleuren en ruimte voor maar liefst vijf kinderen is de Jungle Castle een echte favoriet.

Jungle Casa

De Jungle Casa is een super stevig en robuust volledig houten speeltoren met een golvende waterglijbaan. De toe- en uitgang is aan dezelfde kant gebouwd, een duurzaam Amsterdams design. Het speeltoestel is ideaal voor 5 kinderen. Erg handig voor een kleinere tuin.

Jungle Castle
Jungle Castle
Jungle Casa
Jungle Casa

Er zijn een aantal compacte accessoires. Hieronder geven we een aantal opties om te combineren met één van de houten speeltorens voor kleine tuin:

Fireman’s Pole

De brandweerpaal kan aan iedere speeltoren bevestigd worden in plaats van de glijbaan of als extra toevoeging. Het draagt bij aan het ontwikkelen van kracht en coördinatie van het kind. Monteer de brandweerpaal in plaats van de glijbaan voor een compacter speeltoestel.

Het is een hartstikke leuk speelelement en dus een goede vervanger van de glijbaan. De maat van het speeltoestel met brandweerpaal is de maat van het speeltoestel min de glijbaan en plus 42 cm. Kies in de categorie Speeltoestellen & Speelhuisjes links in de kolom de filter Brandweerpaal en je krijgt een overzicht van alle torens met brandweerpaal.

Speeltoestel Accessories

Voor extra speelplezier kun je altijd één of meerdere accessoires toevoegen aan het speeltoestel. Veel speeltoestellen hebben al een accessoire, kijk dus goed welke er al in het pakket zitten. Kies dan bijvoorbeeld voor een Fun Phone, de Bucket voor het transporteren van boven naar beneden, de Talking Tube voor de onderlinge communicatie of het spelletje Tic-Tac-Toe.

Heb je een schommel in de tuin? Dan kan je ook voor een ander model schommelzitje kiezen zoals de baby schommel of het schotel schommelzitje. Alle accessoires van Jungle Gym zijn gemaakt van hoogwaardige en bestendige materialen.


Speeltoestel Aanbouwmodules

Playhouse Module

De Playhouse Module heeft dezelfde eigenschappen als een speelhuisje en wordt in het frame van de speeltoren kleine tuin gemonteerd. Hierdoor neemt de Playhouse module geen extra ruimte in en hebben kinderen dezelfde speelervaring als met een losstaand houten speelhuisje.

Mini Picnic Module

De Mini Picnic Module komt deels onderin het frame van de speeltoren waardoor het weinig extra ruimte inneemt en erg makkelijk te combineren is.

Jungle Gym Playhouse
Playhouse Module
Jungle Gym Mini Picnic Module
Jungle Home Mini Picnic

Balcony Module

De Balcony Module maakt het speeloppervlak groter zonder benodigde extra tuinruimte. De StarOscope maakt dat dit de ideale plek is voor het bestuderen van de omgeving.

Mini Market Module

De Mini Market Module - het houten winkeltje van Jungle Gym - heeft niet veel ruimte nodig en is doordacht tot in de kleinste details. De module bevindt zich gedeeltelijk onderin de toren.

Jungle Gym Balcony Module
Jungle Casa Balcony
Jungle Gym Mini Market Module
Mini Market Module

Keuzestress?

Heb je nog vragen? Ben je nog aan twijfelen over de speeltoren? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag verder! Samen kunnen we bekijken welk speeltoestel het beste past bij jouw tuin.

Hy-land

Zoek je naar een speeltoestel met de certificaten voor installatie op een openbare plaats? Bezoek de categorie 'professionele speeltoestellen' waar je onze Hy-land Professional Playgrounds speeltoestellen vind.